19/03/2020 Overeenkomsten digitaal ondertekenen

Door de verstrengde maatregelen inzake COVID-19 mag je je enkel nog verplaatsen als het strikt noodzakelijk is. Een verplaatsing naar het kantoor van je makelaar om daar een overeenkomst (huurovereenkomst, verkoopovereenkomst of andere) te ondertekenen, valt niet onder de strikt essentiële verplaatsingen.

Bovendien kan je makelaar zich evenmin verplaatsen om voor dergelijke ondertekening tot bij de klant thuis te gaan. Maar is er dan echt geen oplossing?

Oplossing dankzij het CIB & de RealSmart applicatie

Makelaars die lid zijn bij de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB), zoals Vastgoed De Vos, kunnen namelijk beroep doen op een online applicatie, waarbij zij overeenkomsten digitaal kunnen laten ondertekenen.

De te ondertekenen documenten worden geüpload in de applicatie, waarna de makelaar kan aangeven waar de handtekening zal moeten worden aangebracht.

Vervolgens wordt een link verstuurd naar de partijen die de documenten dienen te ondertekenen. Als je die link volgt, krijg je de mogelijkheid de documenten te ondertekenen door middel van je eID of Itsme-app.

De makelaar kan de status van de documenten online opvolgen, om zich ervan te verzekeren dat iedereen getekend heeft.

Ondertekening via eID of Itsme heeft dezelfde juridische waarde als een 'manuele' handtekening.

Maar in tijden van Corona en 'social distancing' is het dé oplossing om overeenkomsten, digitaal en van op afstand, te ondertekenen.

Meer info? Contacteer ons vandaag nog!

agent cut out
Contacteer ons X