24/11/2021 Installatie van laadpaal en brandverzekeraar

Laadpaal die u binnen installeert = extra brandrisico. Een abonnee had gelezen dat er aan een laadpaal voor een elektrische wagen die binnen geïnstalleerd wordt een brandrisico gekoppeld is. Daarom wordt er meestal aangeraden om zo’n laadpaal buiten te installeren indien dat mogelijk is. Hij vroeg zich af of hij dat dan ook moet melden aan zijn brandverzekeraar.

Het is zeker het veiligst om dat te melden. Als u door een wijziging in het pand of uw activiteit een verhoging veroorzaakt van het risico, bent u – zoals u wellicht weet – als verzekerde verplicht om dat te melden aan uw verzekeraar. Zo niet riskeert u dat de verzekeraar dat nadien aangrijpt om niet te moeten tussenkomen.

Al moet u daar niet extra voor betalen. Tot op vandaag zijn er echter geen verzekeraars die voor de installatie van een laadpaal een bijpremie aanrekenen. Dat melden gaat u dus ook niets extra kosten.

Hetzelfde geldt voor de verwarming in een woning. Er zijn trouwens op vlak van verwarming van een woning elementen die een groter brandrisico hebben dan een laadpaal. Ook daar maken verzekeraars van een woning geen onderscheid in premie tussen bv. verwarming met een kachel, of elektrisch, met een haardvuur of met centrale verwarming.

agent cut out
Contacteer ons X