08/02/2017 Assistentiewoningen

Assistentiewoningen

“Assistentiewoningen raken meer en meer ingeburgerd in onze maatschappij. Het is de ideale formule voor de anticiperende 65-plussers die aan hun vrijheid zijn gehecht.”

“Gezond, grijs en gelukkig: daar tekenen we voor!”

VOORDELEN BEWONER

De vrijheid van uw eigen woning, combineren met eventuele of noodzakelijke zorg- en dienstverlening: het kan. Het concept van de erkende assistentiewoning beantwoordt aan deze actuele vraag van vele senioren die in de eerste plaats kwalitatief en zelfstandig wensen te wonen maar ook bedacht zijn op een toekomst waarin ze minder mobiel zouden zijn.

Zo zijn alle privatieve woningen, parkings en gemeenschappelijke delen volledig rolstoeltoegankelijk, is er een permanentie voor zorgdiensten aanwezig en worden diensten op maat ter beschikking gesteld (zoals restaurant, wellness, kapper, wassalon, transport per shuttle, medische ondersteuning, culturele activiteiten, …)

De architectuur van de gebouwen evenals de verzorgde buitenomgeving worden hierbij overdacht door specialisten ter zake.

VOORDELEN INVESTEERDER

Een assistentiewoning is een zekere belegging. Enerzijds blijft vastgoed overeind als een veilige en tastbare investering, anderzijds overtreffen de rendementen voor assistentiewoningen duidelijk de rendementen van de traditionele beleggingen.

Indien u een assistentiewoning koopt als belegging, zonder er zelf intrek te nemen, wordt er voor u een bewoner gezocht en hoeft u verder geen opvolging te voorzien. Immers, de erkende beheersinstantie heeft het contact met de bewoners en volgt dit alles voor u op. 

Dankzij het gunstig fiscaal regime genieten erkende projecten inzake assistentiewoningen volgens de huidige reglementering van vrijstelling van onroerende voorheffing én een verlaagd BTW-tarief van 21% naar 12%.

Interesse in het concept van een assistentiewoning? Contacteer ons vrijblijvend!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer wetenVerder gaan